Lichtmetingen
LED-schermen worden steeds vaker toegepast in het straatbeeld. Voor de eigenaar/uitbater van het reclamemedium een uitkomst door de vele mogelijkheden. Echter voor de omwonenden soms een doorn in het oog. Maar is de toepassing van een LED scherm wel zoveel meer belastend voor de omgeving dan een traditionele lichtreclame?. Met name in de praktijk zien we grote verschillen in uitvoering en verlichtingssterkte. Dus waar moet je rekening mee houden bij het vergunnen en het ontwerp van een LED scherm?.
Gemeenten kunnen hier een grote rol in spelen. Door bij de verlening van een vergunning een heldere omschrijvingen ten aanzien van content en lichtuitstraling (Dynamiek en Luminantie) vast te leggen. In november 2014 is de nieuwe richtlijn Lichthinder, welke is opgemaakt door de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde, uitgekomen en biedt hierbij een handvat. Echter op sommige punten laat de richtlijn nog veel ruimte tot discussie.
In deze nieuwe richtlijn is meer aandacht besteed aan de dynamiek in de lichtreclameverlichting en het beperken van negatieve effecten van de verlichtingsinstallaties op de omgeving.
Maar hoe ga je daar mee om en wat heb je ter beschikking om te voorkomen dat er klachten ontstaan, of te onderzoeken of klachten achteraf gegrond zijn. Welke adviezen kun je meegeven om de hinder te verminderen of op te lossen.
Time lichtreclame-adviesbureau kan u bijstaan in het implementeren en toepassen van de nieuwe richtlijn. Als onafhankelijke partij kunnen we een lichthinderonderzoek uitvoeren waarbij we praktijkmetingen omzetten in een heldere rapportage.
Uitgevoerde projecten
![](https://time-nl.com/CMS/wp-content/uploads/2016/05/Lichtmeting_interbest-270x142.jpg)
Met meer dan 100 reclamemasten bij de drukste knooppunten in Nederland heeft Interbest een van de meest effectieve manieren om
Read more...